Tiwelle Elensar

Dalmatiers met karakter


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/tiwele/domains/tiwele-elensar.nl/public_html/templates/tiwele/functions.php on line 188

Laatste nieuws

 

03-10-2019

Besproken!

Op dit moment is er weer een reutje beschikbaar!

let op ! hij slaapt niet altijd : ) 

25-08-2019

Puppys zijn geboren!

Er zijn drie reutjes en twee teefjes geboren en ze doen het goed!

Alle puppen zijn besproken! Je kan altijd op de reserve lijst voor het geval er toch een pupje vrijkomt. Ook kun je op een wachtlijst voor een volgend nest. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van een nestje

-

 

01-08-2019

Puppys's verwacht!

Wij verwachten puppys!

Tante Nelly, zoals ze hier liefdevol word genoemd, verwacht puppys op 25-8-2019. De vader, Jelle, zit bij de kennel Namara's. Tante Nelly is een rustige dalmaat, die graag met een volle buik voor een warme kachel ligt. Maar eenmaal buiten komt ze direct met een bal aanlopen, als alle ballen weg zijn dan pakken we alles waarmee je kan gooien! Zwemmen is haar grootste passie, we hebben voor haar (en voor haar dochter) speciaal een poel laten aanleggen zodat ze altijd kan zwemmen. Jelle is iets onstuimiger, altijd in voor een spelletje. Maar eenmaal moe gespeeld wil hij alleen nog maar op schoot, wat niet altijd even handig is.

 

Alle puppen hebben een gouden mandje gevonden

27-06-2019

De pups zijn 8 weken oud en de eerste gaan het nest verlaten. Op dit moment is er nog een reutje beschikbaar.

15-5-2019

de pupjes zijn nu 14 dagen oud en alles gaat geweldig, moeder maakt het goed. Op dit moment zijn alle puppies gereserveerd, Natuurlijk kunt u nog op de reserve lijst.

01-05-2016

Geboren!!

Afbeelding kan het volgende bevatten: hond

6 reutjes en 2 teefjes Er zijn nog wat pupjes beschikbaar

 

23-04-2019

Tante Tilly is vrolijk, maar vooral..... honger!....Ze kan de hele dag eten. Alles gaat dus goed en naar verwachting! nog een week.

02-04-2019

Met grote blijdschap kunnen we mededelen dat Tante Tilly (Amarth Tiwele Elensar) in blijde verwachting is ! we vewachten de puppys op 1 mei

28-02-2019

Tante Tilly is gedekt door Billy (namaras wild basil) Als alles goed verloopt verwachten we puppys begin mei!

01-01 -2019 gelukkig nieuwjaar! Wij zijn voornemens een nestje te fokken dit jaar met Tante tilly.

 

Nieuws archief

 

 

 

De dalmatier

Een eigenwijze clown met stippen

Pas rond zijn 3e levensjaar wordt de Dalmaat enigszins volwassen, maar zijn onstuimige, haast clowneske karakter blijft hij behouden tot aan zijn pensioen. Never a dull moment with your Dal! Lees hier hoe een dalmaat is volgens doggo.nl

De Dalmatische hond is een intelligente hond en dat uit zich vaak in eigenwijsheid.  Als u om de goede redenen voor een Dalmaat kiest en zijn witte haartjes voor lief neemt, zal hij je overladen met liefde en een kameraad zijn voor het leven.

De dalmatiërs is een attractieve hond om te zien.Schaf hem niet aan omdat hij zo goed bij het interieur past of omdat hij zo mooi is. Koop hem niet omdat de kinderen na het zien van de film ineens zo'n hondje willen hebben. Schaf hem ook niet aan als u niet elke dag minstens één lange wandeling van minimaal één uur kan maken. Dalmaten zijn honden die veel energie hebben en dus veel beweging nodig hebben. U kunt daarom niet verwachten dat hij het grootste gedeelte van de dag rustig in huis ligt.

De Dalmatische hond is dus niet geschikt voor iedereen of elk gezin. Je moet je bedenken dat zo'n schattig dik spikkellijfje met zijn donkere ogen en zijn witte wimpertjes, uitgroeit tot een sterke, middelgrote hond met een eigenwijs, eigenzinnig karakter.

 Karakter

 

Over ons

Wie zijn wij.

Wij zijn hondenliefhebbers, eigenlijk heb je daar alles mee gezegd. Wij werken al jaren met honden,en hebben jarenlang een hondendagopvang gehad  Doggy Daycare Zwaanshoek. In 2018 zijn wij verhuist naar Wernhout waar wij een boerderij hebben kunnen kopen met meer vrijheid voor ons en de honden. Het begeleiden van honden met gedragsproblemen (hondenspecialist)hebben wij op deze lokatie voortgezet en zijn helemaal verknocht aan het ras Dalmatiërs.

Uiteraard fokken wij met Dalmatiërs volgens de richtlijnen van de Raad van Beheer.en de NCDH 

Het mooie van Dalmatiërs is dat het echt 'honden' zijn. Wij zijn namelijk zelf geen echte 'show'lopers.Uiteraard gaan we met onze honden naar de shows want de rasstandaard is heel belangrijk. Maar liever zwerven wij in het weekeind door de bossen of op het strand met de honden.